Cute Panda panfublogg -

Kolla min nya blogg!

Tja kolla min nya blogg den heter kevinpanfu.bloggplasten.se ställ en fråga där till mig om ni undrar något jag kommer inte radera den här bloggen kommer synas på bloggplatsen ;) ses

Strumptjuven är avslöjad

God morgon Pandor,

idag avslöjade jag strumptjuven. Det var ingen mindre än [TRUMVIRVEL] …Professor Bookworm:shock: Jag kom på att Professor Bookworm stack iväg med ursäkten “jag måste vattna mina blommor“. Det tyckte jag senare verkade mycket misstänksamt. Jag menar, Professor Bookworm kan ju inte odla några blommor i grottan eftersom det inte finns något dagsljus där. :!: Jag gick på jakt efter spår i Bookworms grotta. Jag steg in i labbet och kröp längs med golvet med ett förstoringsglas i handen och stötte plötsligt på något stort och mjukt. Det var Professor Bookworm! :shock “Hej Max, vad gör du här?” frågade han. Jag kunde såklart inte säga att jag misstänkte att han var strumptjuven. Som tur var upptäckte jag att den hängde på väggen. “Vart har du fått tag i strumpan?” frågade jag oskyldigt. Då bara sprutade orden ur honom:

Det är inte så kul att erkänna det men jag såg den här strumpan vid kaminen och tycker bara den var så fin. Jag ville dekorera min grotta med den. Så jag tog den bara…Jag vet inte vad som tog åt mig. :oops:

Jag tycker på något sätt synd om Professor Bookworm. I den mörka grottan fattas det verkligen dekorationer. Så jag gav honom min andra strumpa.

Vad gulligt av dig  Max!

 

:oops: Vill ni också bevisa era talanger som detektiver? Då har jag en liten uppgift åt er. Vi söker nämligen återigen veckans expert och den här gången blir det garanterat en spirande detektiv. ;)

Expertfråga:
På vilken plats hänger den här bilden?

Skriv lösningen fram till i morgon kväll i en kommentar till det här blogginlägget. En Panda som svarat rätt kommer att lottas ut och vinner en college-hatt ett par fina älghorn tills in trädkoja. :)

Håll höjd
Max och Ella



Strumptjuven

God morgon Pandor,

visste ni att Max är kriminell? :D

Ska du också hålla på och sprida det där ryktet nu…:oops: Jag är oskyldig, jag lovar!

Hihi, jag tror dig ju. Men lite konstigt är det hela. Jag ska berätta vad som hänt: Igår var jag och Max vid invigningen av kaminen i igloon. Max hade självklart tagit på sig de tjocka strumporna som Lili stickat åt honom. Efter promenaden till igloon frös vi så mycket att vi ställde oss en stund vid kaminen för att bli riktigt varma igen.

 

Till och med Bookworm kom ut ur sin grotta för att värma sig vid kaminen. Men han försvann snabbt igen eftersom han ville vattna sina blommor eller så…Professor Bookworm är lite konstig ibland! Sedan satte vi oss på den varma pälsen på golvet. Plötsligt ropade en Panda “en av strumporna är borta! Någon har stulit en strumpa!” Jag såg mig förvirrat omkring. Vad var det för strumpa han pratade om? Jag slängde ett öga åt kaminens håll och förstod direkt. En av julstrumporna vid kaminen var borta! :shock:

Såklart tittade alla åt mitt håll, eftersom jag hade på mig samma sorts strumpor som de vid kaminen. Men jag svär på mitt liv att jag INTE tagit strumpan. Varför skulle jag? Det låg ju inte ens en present i den… :roll:

Det är såklart ett bra argument. Ändå så tog Max av sig en av sina strumpor och hängde den ovanför kaminen. Då blev alla Pandor lugna igen (även om strumpan luktade lite illa;) )

Jag tänker inte låta mig anklagas för att vara en tjuv längre i alla fall. Jag ska ta reda på vem som tagit strumpan.

Håll höjd
Detektiv Max och Ella


rösta läst där nere! ;)

Hejsan jag tänker hela tiden på att börja på bloggplatsen.se. jag vill att ni komenterar vad ni tycker ja eller nej komenters ses glöm inte rösta

panfu reklam kolla i fullskärm!!!!!!


Veckans expert

Hej Pandor,

ni är säkert spända på att få veta vem som går till historien som “veckans Panfu-expert”. Har jag rätt eller har jag rätt? ;)

Fråga:
Vem är den coola typen som står bredvid mig på bilden?

Svaret är självklart Gonzo,  “Panfus Elvis”. Hihi, Gonzo fixade sin frisyr med extra mycket hårgelé för det här fotot. :D Många av er kunde svaret men bara en kan vinna. Panfu-experten den här veckan heter … Stort grattis!

Max och jag ska titta förbi igloon nu för att beundra Lilis kamin med strumporna. Vid kaminen kan man nog värma sina kalla fötter också. ;)

Håll höjd
Ella


två bilder i panfu!

Jag tog kort i panfu med dogge17 ses

blogg hjälp! kolla filmen som jag gorde


Lili stickar…stickar…och stickar

Hej kära Pandor,

medan Max låg till sängs igår så tittade jag på när Lili arbetade. Hon gör inget annat än att sticka…sticka…och sticka sedan flera dagar tillbaka – och hon gör det så snabbt att jag knappt hänger med. :shock:

Det kan jag tänka mig. Hon måste ju sticka 24 strumpor på bara några dagar. Det borde hamna i Guiness rekordbok.

Egentligen så stickar hon 26 strumpor. Jag beställde ett extra par åt Max så att han inte fryser om fötterna och blir sjuk igen. ;)

Hur mår du egentligen? Kommer du att vara friskt inför invigningen av kaminen och adventskalendern i morgon?

24 strumpor fyllda med presenter? Det missar jag inte för någon sjukdom eller tornado i världen, hehe. :mrgreen:

Eh, jag tror att du har missförstått det hela lite. I morgon är bara invigningen. Strumporna fylls inte med presenter förrän 1 december. Varje dag kommer en ny present så att ingen ska kunna ta alla presenterna på en gång.

Jag förstår inte varför du blänger på MIG så surt när du säger det där… :oops:

Är ni också så bra på något att ni skulle kunna sätta rekord i det? Kan ni kanske jonglera med jättemånga bollar? Springa snabbare än vinden? Äta fler pannkakor än hela er familj tillsammans? Skriv det i en kommentar och dela med er till de andra Pandorna. Då skulle vi kunna göra  en “Pandornas rekordbok”. :)

Håll höjd
Ella och Max


Min nya slutbild

Hejsan de här är min nya slutbild ses

Max är övermodig

Hej Pandor,

Max och jag var vid ladan igår för att klippa fåret. Egentligen så hatte Dr. Feelgood ordinerat sängliggande för Max, men ni känner ju honom. Han missar ingen chans att få spela hjälte.

Hey! Jag ville bara försvara dig. Och detta är tacken. :mad: Jag kom nämligen på att fåret var vänligt emot oss förra året först efter att vi tagit på oss fårdräkter. Innan det så var det mycket aggressivt och använde Ella för att öva på sina judo-trick.

Jo…det hade jag förträngt helt. :oops:

Det är därför du behöver bli beskyddad av mig. Jag har nämligen lärt mig kung fu av Pan Lee. :cool:

Ja, jag har sett det Max. Max ställde sig helt enkelt framför fåret och vevade med armar och ben tills han blev alldeles svettig. Sen kom en kall vind och VIPS så var Max sjuk igen. :(

Äsch, det är bara en liten förkylning. I morgon är jag frisk igen. ATSCHO! …eller i övermorgon. :???:

Inte då! Du måste kurera dig ordentligt. Dr. Feelgood säger att du måste stanna i sängen till på lördag.

Håll höjd och håll hälsan
Ella
och Max

***************GLÖM INTE****************

IDAG ÄR GULDPANDADAG!!


Rösta på mina stillar!

Hejsan ni kan rösta på mina pandastillar om villken ni tycket jag ska ha på mig på julen! ni kan rösta på 1. 2. 3.
jag kommer ha på mig de som har mest röster klika Här för att komentera! ses

Fåret och pandaflickan – en kärlekshistoria

En underbart god morgon önskar jag er kära Pandor!

Har ni redan sett? Bredvid pokopetsens lada betar ett vitt får som behöver klippas. Lili behöver nämligen vääääldigt mycket ull till adventskalendern. Alla ska få 24 strumpor, en för varje dag.

Hihihi :mrgreen:

Vad skrattar du åt Max?

Ehm… jag mindes precis hur det var förra året. Vi var alla tvungna att ta på oss en fårkostym för att komma nära fåret. Det var ett mycket skyggt får. Men dig tyckte det extra mycket om Ella. Jag har kvar bilden, titta här:

Hihi. Just det, det var roligt. :lol: Kom vi går till Lili direkt och lånar rakapparaten. Vi får se om fåret fortfarande tycker lika bra om mig.

Håll höjd,
Max och Ella


vad många titare jag har på min blogg!

tja kolla hur mycket tittare jag har på min blogg jag hade för några dagar sen 177 men nu 247 ses!


Varma inuit-kläder

Hallå Pandor!
Har ni också ibland så kalla fötter att de känns som isbitar?

Ja, jätte ofta! Ibland kan jag inte ens röra mina tår :(

I så fall är de nya kläderna perfekta för er!

När ni är så gosigt varmt klädda blir ni nog inte så lätt förkylda.

Apropå förkylning, hur mår du Max?

Myyycket bättre! Kanske till och med tillräckligt bra för att kunna titta förbi en sväng på igloo-partyt ;) Idag är ju sista dagen.

Håll höjd
Max
och Ella


tja jag gorde en film till!

hejsan jag gorde dena filmen för hamous van min tävlig! ses

Psssst….på torsdag är det Guldpandadag

Hej kompisar, :)

jag skriver väldigt tyst just nu eftersom Max sover. :schock: Han mår redan lite bättre. Han sover väldigt mycket. Som ni kanske har märkt, gick jag inte till invigningspartyt. Jag hade inte hjärta att lämna Max ensam. Han hade säkert blivit svartsjuk om jag hade gått med Carl Caruso…

VAAAAA??? Carl Caruso??? Den där larviga Indiana Jones kopian, var är han? :shock:

Oj då…Max är vaken!
Öhmm… eh ingentin. Ähhmm… visste du att det är Guldpandadag på torsdag?

På riktigt? Cool! Tills dess är jag nog frisk. Jag mår redan mycket bättre. :)

Toppen!
(Puuuuh. Där lyckades jag bra med få Max på andra tankar)

Håll höjd


En film till från youTube som är min!


vinnaren!

Hejsan jag har en vinnare och de är hampus3476 gratis du ska få vara med och göra en film i panfu med mig!
Jag kommer vara i chatten hampus3476 så att du vet så besätmer vi tid  och så ni som vad med och tävla är
adnan_von_panfu
dogge17
P-F(PanfuFilippis)
Anonym
ni ska få ett diplom för ni var med och tävla ses

Bilder från iglon

lite bilder från iglon ses!

Tävling!!!

Tja jag ska ha tävling i min blogg! De kommer vara frågor som ni kommer få se snart! Men jag kommer inte godkänna någon komentar jag ska se vem som som van sen ska jag god känna! Och ni kan bara klika här för att komentera! skriv i en komentar de ni vill svara på så blir de lätt för mig! Jag kommer säja vem som van den 20 november på kvällen så ni får komentera snapt om ni vill vinna man kan vinna att jag och hon eller han ska göra en film till youTube och min blogg! här har ni frågorna ses
  1. vad gillar jag för mat?...
  2. vad hetter jag på youTube?
  3. vad brukar jag göra om dagarna?
  4. vad har jag för husdjur hemma på riktigt?
  5. Vad hetter min bror på riktigt?
  6. vad har jag för mobil?
  7. Vad hetter min bästa vän på riktgit?
lycka till alla!

En krig film i panfu


Ellas dilemma

Hallihallå kära Pandor!

Max är fortfarande sjuk :(
Den stackaren ligger i sängen med en febertermometer i munnen och hundratals använda pappersnäsdukar strödda omkring sig. Dr. Feelgood har redan varit på hembesök hos honom idag. Hon sa att Max inte får lämna sängen under de närmsta två dagarna och att han måste dricka väääääldigt mycket varmt te. Jag har gjort honom en stor kanna salvia te idag. Det är bra för hans onda hals sa Dr. Feelgood. ;)
Men nu har jag ett problem…i morgon är ju invigningsfesten av igloon! Jag ville ju gå tillsammans med Max. Men eftersom Max är sjukt så har Carl Caruso bjudot mig. Jag vill ju så gärna gå…men vem skulle då ta hand om Max?

Var tycker ni? Ska jag gå med Carl på festen i morgon eller ska jag stanna hemma med Max?

Er Ella…. aningen förvirrad. :roll:


Min mixpod och chatt!

Tja jag har gorde en mixpod till min blogg de kommer musik av sig själv så ni vet den är under chatten ni kan klika här för att komma till chatten min mixpod hittar ni om ni går in på min blogg sen så kollar ni till höger så hittar du om du går ner lite så kan du se chatten och mixpoden hoppas att de är bra musik i den här har du bilder hur dom ser ut ses 

Max är förkyld

Hallå allihopa,

idag skriver jag bloggen själv. Vet ni varför? Max är sjuk! :( I morse stod han utanför min dörr och skulle hämta mig för att vi skulle gå och samla mer is. Han darrade och skakade! När jag tittade genom nyckelhålet var det uppenbart att Max inte skulle kunna ta sig någonstans idag!

Jag gjorde en varm kopp te med citron åt honom och skickade honom i säng. Nu ligger han där ordentligt omstoppad och sover djupt. Nu ska jag bege mig ut på isjakt. När jag kommer tillbaka ska jag göra grönsakssoppa åt Max. Då blir han pigg igen…förhoppningsvis. ;)

Eller har ni någon idé hur Max skulle kunna bli frisk igen snabbt? Skriv det i en kommentar!

Håll höjd,
Ella


Isbjörnen Max

Hhhhaaalllo kkkäära Ppppppaandor!

Men oj, Max. Du hackar ju tänder! Du fryser ju, erkänn!

Sssstruntprat! Jag gggggör det med ffflit. Jag mmmår toppen! :???:

Om du säger det så. Ni ska veta att Max mycket hjältemodigt hoppade i vattnet idag. Som om han vore en isbjörn och inte en Panda, hi hi. Så här gick det till: I morse väckte jag Max väldigt tidigt för att vi skulle gå och fiska upp ny is ur simbassängen. Det var rätt frostigt ute, men vi tog på oss tjocka kläder: mössa, vinterjacka, vinterstövlar och självklart vantar, som Lili nyligen stickat åt oss. När jag tog tag i det första isstycket så gled det ur min hand och plumsade tillbaka ned i vattnet – tillsammans med min vante! Jag såg vanten försvinna i vattnet…och sedan hörde jag ett PLUMS!!! Plötsligt var Max i vattnet!!! :shock:

Jag vvville fiska upp dddin vvvante…

Tyvärr hade du inte räknat med att dina tjocka vinterkläder skulle suga upp vatten och dra ned dig. Jag trodde du skulle drunkna!!! :shock: Som tur var råkade Carl Caruso vara i närheten och han fiskade upp dig.

Tss Tss…. Det hhhade jag klarat  att göra sssjälv :oops:

Jag är inte så säker på det…

Aaatscho!

Prosit! Max, är du säker på att du inte blivit sjuk?

SSStttruntprat!

Ha det så roligt med isfiskandet och håll höjd!
Ella och
Maxxxxxxxx


En film som jag gorde med några!


En bild med dogge17 och hampus3476

3 bilder ses

Sätt igång, igloo-byggjobbare

Jihoooo,

den första isen har dykt upp i simbassängen. :)

Ni vet ju vad det betyder, eller?

Ja, att det har blivit vinter och att vi kommer att frysa varje gång vi går utanför dörren. Jag blev alldeles röd om näsan efter att ha promenerat genom Panfu i en timme. :(

Var inte så negativ nu! Isen betyder ju också att vi kan sätta igång med vårt nya extrajobb: byggjobbare på Panfus igloo. :) Så här går det till: gå till simbassängen, klicka på ett stycke is och ta det till Manny i djungeln. Han har redan förberett allt man behöver för en djungel-igloo och väntar bara på er. Så gör honom inte besviken. Han har gjort sig extra fin. ;)

Vill ni veta vem som är veckans Panfu-expert den här veckan? Det ska jag berätta: jenny20012

Stort grattis! Svaret på frågan “vad händer om man kastar en vattenballong i ismaskinens tratt?” är: Det kommer isbitar ur maskinen. :D

Håll höjd
Max
och Ella


Mina panda stillar

kolla mina panda stillar! Och två knäp ses! Jag har gorde dom själv!







Förhandstitt 2: Igloon

Hej bygghjälpare :)

I morgon ska vi äntligen få visa hur mycket muskelkraft vi har! För Manny behöver nämligen vår hjälp med att släpa is. Vi bör alltså ta med oss vantar så att våra tassar inte blir blå av kylan. ;)

Manny är redan mycket uppspelt. Har visade oss stolt en ritning över igloon.

Hihi, Manny bara log och log. Han är glad som ett barn på julafton och vill nu unna sig en dag i skönhetssalongen. Klippa håret, skönhetsmask, manikyr och pedikyr är saker som alltid står på programmet innan han sätter igång med ett nytt byggprojekt. ;)

Titta förbi simbassängen i morgon och kolla ifall det redan bildats någon is.

Håll höjd
Max och Ella


Min youTube kipp


Förhandstitt: drakmöbler och expertfråga

Hej alla nyfikna Pandor,

visste ni att jag precis som Kamaria kan se in i framtiden?

Jag trodde att du inte trodde på magi och sånt hokus pokus.

Tja, Kamaria har lärt mig konsten att fjärrskåda. Vill ni ha bevis?

Ja det skulle jag allt gärna vilja se…

Jag kan se vilka möbler som kommer att finnas i möbelkatalogen i morgon: drakmöbler. :mrgreen:

Jag vet också vad som händer om ni klickar på drakägget tre gånger: en drakbaby kläcks. :) Och när ni kastar en vattenballong på drakmamman så kommer ni att få uppleva ett blått under…

:D Bravo fjärrskådare Max! Jag ska inte berätta för Pandorna att vi alltid får veta en dag i förväg vilka möbler som kommer dyka upp i katalogen. Hoppsan!! ;) Men jag ska ge dig en till chans att bevisa det. Kan du berätta när vi kommer kunna hjälpa till att bygga igloon?

Ehm… jag kan bara se in i framtiden en gång per dag. :roll:

För att ta reda på det behöver man inte kunna se in i framtiden utan bara ta en titt på väderleksrapporten. ;) I den står det att de första isflaken kommer att flyta omkring i simbassängen på onsdag. Jihooo, snart kommer igloon!

Den här veckans expertfråga har också med is att göra. :) Är ni beredda?

Vad händer om man kastar en vattenballong i ismaskinens tratt?


Skriv lösningen fram till i morgon kväll i en kommentar! Man kan vinna en college-hatt och änglavingar till sin Panda. :)

Håll höjd kevin


Panfus vintertradition

God morgon Pandor,

de flesta av er gissade rätt: Manny ska bygga en igloo! :) Det är en tradition sedan länge på Panfu och vi är riktigt stolta över det. :mrgreen: Carl Caruso införde denna tradition en gång i tiden efter en expedition han gjorde till Arktis. Han bodde då själv i en igloo. Här är en bild av hur det såg ut:

Det ser riktigt mysigt ut, gör det inte? Eftersom igloon är helt stängd så fryser man inte heller så mycket där inne.

Panfu-igloon är så klart mycket större än Carls igloo. Det är många pandor som måste få plats där inne. ;) Jag ser redan jättemycket fram emot igloon och särskilt invigningen. Visste ni att efter att vi Pandor och Manny byggt upp igloon så brukar vi varje år fira det med ett roligt isparty! Då dansar vi så att isen knakar! :DVar inte oroliga, igloon kommer inte att rasa ihop. Manny är proffs på det han gör.

Dessutom har han mycket kompetenta assistenter: vi Pandor. :mrgeen:

Just det! Vi måste bara  spela vår musik och släpa is till Manny i djungeln. Det fixar vi väl eller? ;)

Det finns bara ett problem: vattnet i simbassängen har inte frusit ännu. :( Det betyder att vi måste ha lite tålamod innan vi kan bygga igloon. Håll tummarna för att det ska gå inom de närmsta dagarna! Temperaturen har ju sjunkit en grad sedan igår! Förhoppningsvis fortsätter det så.


Håll höjd kevin



Besök min youTubekanal!!!!!

Tja alla pandor ni kan besöka på min youTubekanal klika HÄR för att komma till min youTubekanal! Hoppas att mina filmer är bra jag har gorde 3 filmer idag kolla dom om ni har youTube kan ni lägga mig som vän!

håll höjd kevin!





Min nya panda still!

Kolla min nya still ses

Rösta på anzys blogg!

Tja alla pandor jag kom vidare på anzys tävling!!!!!!!! ja är superglad rösta på hennes blogg klika HÄR hoppas att jag vinner tävligen rösta på det som står på hennes blogg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! håll höjd kevin !



Det börjar bli kallt…

Brrrrrr!! :???:

Det blir kallare för varje dag. Det är redan så kallt att jag kunde se min andedräkt igår. Vid så ogästvänliga temperaturer vill man helst krypa ihop under täcket och läsa serier med en ficklampa. Känner ni likadant?

Det finns bara en Panda som blir glad av sånt här väder: Manny. Vår byggarbetare har nämligen den ärofyllda uppgiften att bygga ett alldeles särskilt hus. För detta måste dock temperaturen sjunka till minst 0 grader Celsius. Nå, kan ni gissa vad för slags hus det handlar om?

Jag har också ett tips: Det här husets byggmaterial kan man också kyla sin dricka med. :)

Vi är nyfikna på om ni kan gissa det!

Förresten, veckans Panfu-expert är: hicke8


Svaret på frågan “Vad heter badvakten vid simbassängen?”, är…Willi :)

Håll höjd!
Ella
och Max

P.S. Min termometer visar 5 grader Celsius. Det betyder att nollpunkten snart är nådd och att Manny snart kan börja bygga. Jihooo! :)


panfu träf!!

Tja alla titare jag ska ha en panfu träf ska filma till youTube och till min blogg! Det ska jag göra på träfen och så ska jag ta kort jag ska göra en foto film ska jag lägga ihop här kan du se när träfen börjar! ses i panfu.se ses

här har du en tabel!

 

  • tid: kl.2.00 på dan
  • där man träfas för träfen sanfranpanfu
  • server pandaland
  • jag kommer förbereda lite ! ses på panfu.se
  • träfen är den 12 novenber!

Finns magi på riktigt?

Hej Pandor,

på senaste har jag intensivt funderat på hur det kan vara möjligt att man förvandlas till en kanin eller blir krympt bara genom att äta en muffins. Jag har tagit en närmare titt på olika trollkarlar och till och med listat ut några av deras trick. Men tricket i Paul the Kids rum förblir en gåta för mig. Jag har undesökt muffinsen noga och bordet har jag också skruvat isär men inte kommit något trick på spåren!

Hihi, Max tog i sin förtvivlan till och med på sig Alice-kostymen och åt sedan muffinsen. Baby-Max-Alice såg nog rätt lustig ut!  :D

:oops: Men det gjorde jag bara för att bli tillräckligt liten för att kunna undersöka bordet underifrån…men jag hittade inget. Jag ger upp! Det finns visst magi ändå.

Hah, jag visste det! Vad säger ni om saken? Tror ni på magi? Har ni upplevt magi någon gång?

Håll höjd
Ell
a och Max


Finns magi på riktigt?

Hej Pandor,

på senaste har jag intensivt funderat på hur det kan vara möjligt att man förvandlas till en kanin eller blir krympt bara genom att äta en muffins. Jag har tagit en närmare titt på olika trollkarlar och till och med listat ut några av deras trick. Men tricket i Paul the Kids rum förblir en gåta för mig. Jag har undesökt muffinsen noga och bordet har jag också skruvat isär men inte kommit något trick på spåren!

Hihi, Max tog i sin förtvivlan till och med på sig Alice-kostymen och åt sedan muffinsen. Baby-Max-Alice såg nog rätt lustig ut!  :D

:oops: Men det gjorde jag bara för att bli tillräckligt liten för att kunna undersöka bordet underifrån…men jag hittade inget. Jag ger upp! Det finns visst magi ändå.

Hah, jag visste det! Vad säger ni om saken? Tror ni på magi? Har ni upplevt magi någon gång?

Håll höjd
Ell
a och Max


“Grolly” för iPhone ute nu!

Kära pandakompisar,

många av er har skrivit till oss att ni tycker “Grollys Djurvärldar” från Young Internet är superhäftigt!  :) Tusen tack för det! Young Internet-teamet tycker sånt är jättekul att höra!


Vissa har frågat om det finns en iPhone-version av “Grollys Djurvärldar”. Till er har vi riktigt goda nyheter: Från och med nu kan ni spela Grollys äventyr i Sydostasien på era iPhones! Fråga först era föräldrar om tillåtelse, sedan är det bara att spela loss! Appen kostar bara 7 kronor och den finns att hämta på AppStore.

Det är bara att söka på “Grolly” i iTunes, eller klicka på den här länken.

Ha det så kul, och håll höjd!
Max
och Ella


Ny expertfråga

God morgon Pandor,

nå, har ni redan smakat av muffinsen och upplevt magin? ;) Max försöker fortfarande förtvivlat att överlista magin. Självklart utan att lyckas. Vissa Pandor vill verkligen inte tro på att det finns saker som man inte kan förklara.

Var inte orolig, jag kommer att komma på tricket förr eller senare. Igår tittade jag på videofilmer med David Copperfield och andra trollkarlar. Jag genomskådade några av tricken. :cool: Jag vet till exempel hur han gör för att trolla bort ett tåg. Snart kommer jag lista ut tricket med muffinsen som gör att man krymper eller förvandlas till en hare…

Det är bästa vi lämnar Max i fred då. Jag har något annat förberett åt er. Vi letar nämligen återigen efter veckans Panfu-expert.

Är ni beredda? Aaalltså…

Vad heter badvakten vid simbassängen?


Man kan vinna en college-hatt och fina höstblommor till sin trädkoja. :)


Skriv lösningen i en kommentar till det här blogginlägget fram till i morgon kväll (fredag). Vi lottar sedan ut en vinnare.

Håll höjd kevin


Tog två bilder i panfu med andra pandor!


Hej 99gus!

Hejsan 99gus här kan du gå in på det som du ville kilka här ses

En lite bilder som jag tog i panfu!



Låt er förtrollas!

God morgon Pandor,

de flesta av gissade rätt om Paul the Kids teckning: Lilis nya kostymer är inspirerade av “Alice i Underlandet”. Ni börjar ju bli experter på att gissa kända Disney-figurer. ;)

Från och med idag kan alla Pandor gå omkring som Alice eller Den galne hattmakaren på Panfu:

Och när jag säger alla, då menar jag alla. :) De här kläderna hör nämligen till Lilis gratis Disney-kollektion och som ni vet är den till för ALLA PANDOR. Pandor utan Guldmedlemskap kan ha kostymerna i 10 dagar.

Förresten så var detta med muffinsen som Paul the Kid skulle baka, allt annat än en bluff, min käraMax.

Jaja jag vet. Det kanske finns magi ändå…

…och den kan ni också uppleva! Gå till Paul the Kids rum, ta på er Alice eller Galne hattmakar-kostymen, ta en tugga av muffinsen (som förresten inte smakar paddslem) och…låt er förtrollas!:)

Jag ska ta en närmare titt på muffinbordet. Det kanske är dubbelbottnat eller så. Det måste vara något lurt med det här…

Håll höjd
Max
och Ella


Vinnarna i Halloween-skrivartävlingen

Kära Pandor och vänner av bra spökhistorier,

det glädjer oss att få presentera de stolta vinnarna i Panfus Halloween-skrivartävlingen. Det är inget för svaga nerver. Om ni redan darrar i knäna av att läsa Harry Potter så gör ni bäst i att sluta läsa nu. Här är ett bra ställe att sluta på, annars vet jag faktiskt inte vad som kan komma att hända. Muhaha. :twisted:

Var inte oroliga Pandor. Max försöker bara göra er lite rädda. Så himla läskiga är historierna inte. Bara lite grann. För säkerhets skull bör ni inte läsa berättelserna precis innan ni går och lägger er, annars…

BUH!! :D Ni är ju fortfarande här. Ni vill verkligen veta va? Förresten kommer ni att få höra av de tre vinnarna oftare. Var och en av dem får skriva en artikel och publicera den i Panfu-bloggen. :)

Innan ni läser SLUTET på historien så bör ni läsa BÖRJAN en gång till. Det låter väl förnuftigt?  Här kan ni läsa Pennys dagboksinlägg igen.

Det här var Pennys sista rader i dagboken:

Det var som en hemsk dröm. Trots detta samlade jag allt mod jag hade. Med bultande hjärta följde jag instruktionerna steg för steg. Jag knackade på dörren och sa med darrande röst: “Bing Bang Booh”. Plötsligt…

Och fortsättningen kommer från våra vinnare. Plats på scen! :)

Slut skrivet av Arora:

…så dök jag upp i en skog, i en tjock, kall och mörk skog. Men det var en ljus liten solstråle längre bort. Jag gick dit för att värma mig men så kändes det som om jag sögs in i ett underland. Jag gick fram och där såg jag en gumma. Jag frågade gumman “Var är jag och hur kommer man här ifrån?” Hon vände huvudet mot mig, log och hon sa “Oj jag får inte så många besök som förr, men du är en fin flicka.” Jag frågade igen “Var är jag och hur kommer man här ifrån?” Hon sade inget mer. Jag gick bort till ett glittrande vattenfall för att dricka. Jag tog en klunk och mumlade igen “bing bang boohhh“. Plötsligt var jag tillbaks framför dörren. Jag tänkteHmm… undrar vad det där landet heter? Jag tänkte och tänkte igen.”Vattenlandet” viskade jag och gick iväg.

Slut skrivet av Sealia:

…så slogs porten upp och lyste. Där fanns en liten söt pokopets som grät. “Hur hamnade du där?” undrade jag. “Det kom en (snyft) fladdermus (snyft) som hade ett brev till mig”, sa pokopetsen. Han visade mig brevet. Det var likadant som mitt! “Kom så går vi hem” sa jag. Men då kom fladdermusen och blockerade oss. Det visade sig att fladdermusen hade ett märke med Evron på, så han måste jobba för Evron. Men då så kom pokopetsen som var en Woody och sprutade eld på fladdermusen. Och då kunde vi gå hem!

 

Slut skrivet av Anzy:

…öppnades dörren sakta och knarrande. Allt jag såg framför mig var ett mörkt dunkel, nästan mörkare än mörkret själv! Jag samlade mig lite och gick långsamt in i beckmörkret. Jag såg någon torna upp sig framför mig och jag kurade ihop mig till en liten boll på golvet, blundade och skrek allt vad jag orkade. Men sedan hörde jag ett bekant skrattande. Jag öppnade ögonen och såg Lenny framför mig med ett vänligt leende på läpparna. “Glad Halloween på dig Penny!” sa han och kramade om mig.

Var inte det spännande berättelser? En erkännande klapp på axeln får ni av oss! [AXELKLAPP]. Vi är mycket nyfikna på att får läsa era berättelser som ni ska skriva i bloggen. :) Panfu-centralen kommer att meddela vinnarna per mejl.

Håll höjd
Max och Ella


Läckergommen Paul the Kid

God morgon Pandor,

i morgon får vi veta vad den mystiska muffinsen som Paul the Kid ska baka betyder.  Jag är nyfiken på vem som ska äta den och varför den här “hemliga ingrediensen” måste ingå i muffinsen. Hihi, den är inte så hemlig längre förresten. Paul the Kid avslöjade vilken ingrediensen var för mig. :mrgreen: Kan ni bevara hemligheten? Spetsa öronen nu i så fall. Den hemliga ingrediensen är…TRUMVIRVEL…en liten sked med paddslem.

En chokladmuffins med paddslem? Usch!! :???: Den får ni gärna äta utan mig. Dessutom är det hela rena bluffen. Jag menar, en Disney-figur (om man ska gå efter era kommentarer så är det antagligen Alice) sa till Paul the Kid i en dröm att han skulle baka en muffins med paddslem. Du tar väl inte det här på allvar?!?!

Vem vet? Det är tillåtet att tro på lite magi, eller? Men du har antagligen rätt. Vår läckergom Paul the Kid ställde redan igår kväll fram en muffins på ett bord…

…men han smaskade i sig den i hemlighet under natten. Det var bara några smulor kvar på tallriken.

Och, vad hände??

Ingenting. :( Antagligen för att det inte var onsdag ännu. Idag ska Paul the Kid och Kamaria baka en ny muffins med paddslem. Den här gången ska jag ta hand om den. Hos mig är den säker. :cool: I natt när Paul the Kid sover ska jag ställa den i hans rum. Bra plan va?
Det är bäst ni går direkt till Paul the Kids rum i morgon bitti. Ni kanske kommer att få uppleva magi. ;)

Håll höjd
Ella och Max

P.S. I eftermiddag ska vi presentera vinnarna i Halloween-skrivartävlingen! Ni får veta vilka Pandor som snart kommer att dyka upp som gästskribenter i bloggen. :)


Bloggar som ni kan gå in på!

Hej alla pandor jag tänte säja till er villkan pandabloggar som finns klika bara på den bloggen som står så kommer ni dit så att ni vet. http://anzylanzy.bloggplatsen.se/ http://kevinpanfu.blogg.se/ det e min blogg!!!!!!!! http://blog.panfu.se/ alså det finns många bloggar så att ni vet ni kan skapa en blogg på http://blogg.se/ och bloggplatsen.se  men jag har blogg.se du kan bli spela panfu nu alla ses på http://www.panfu.se

håll höjd kevin 


Nyhet: vår app “Grollys djurvärldar” för iPad

Hoho Pandor,

har ni någonsin sett en flygande groda? Eller hört en varg yla? Vet ni varför flamingos för det mesta står på ett ben?

I den nya  iPad appen  „Grollys djurvärldar“, från skaparna av Oloko och Panfu, får ni veta detta och mycket mer!  Ledsaga Emma på sina äventyrsdrömmar genom djuriska nya världar och hjälp henne att hämta hem sitt älskade gosemonster Grolly. Genom att röra vid djuren bestämmer ni vad som ska hända härnäst och blir som regissörer för berättelsen. :) Coolt va?

Appen är underhållning för hela familjen och finns från och med idag gratis tillgänglig i AppStore! Klicka här och ladda hem den nuVill ni ha en liten försmak? Rulla filmen! :)

Res genom Vietnams djungel, till Kambodjas ruiner och Kinas bambufält. På resan upptäcker ni sällsynta djur som pandor, leoparder, tapirer och apor som bara väntar på att få lära känner er och imponera på er med sina tricks. ;) I Grollys lexikon, som man också kan få uppläst för sig på engelska, får ni veta mer om era nya vänner.

Highlights:

  • Spännande historia med många animationer och snygg grafik
  • Underhållning för hela familjen
  • Lär känna djurriket på ett lekfullt sätt
  • Över 25 djur och 50 spännande animationer i varje kapitel
  • Lexikon med ljudspår på engelska och tyska med information om alla djur och växter
  • Just nu gratis under en kort tid!

Så börjar er resa till „Grollys djurvärldar“:

“Grollys djurvärldar“ finns tillgänglig i AppStore. Sök på “Grolly” eller klicka här. Och det bästa är: Det första kapitlet av “Grollys djurvärldar” är gratis!

Mycket nöje med grolly och håll höjd kevin

Mycket nöje med grolly och håll höjd kevin


Paul the Kid drömmer igen

od morgon Pandor,

ni kommer inte att tro vad som hänt: Paul the Kid drömde igen. :shock: Just det, Lili visade honom ytterligare en Disneyfilm för att ta reda på vad han tyckte om kläderna. Var inte oroliga, den här gången drömde Paul the Kid INTE någon mardröm. Men hör själva vad han har att berätta:

Hihi, det kom en blond tjej och en man…han hade rött hår och en jättestor hatt. Men det var inte Mr. Curley, nej inte han. Och ut ur hatten hoppade 1…2…3. En liten hare med en klocka. Hihi, det var ett riktigt trolleritrick det. De två var roliga. Men de var så snabbt borta. :( Titta, så ser de ut:

Paul the Kids teckningskonst blir bättre och bättre, tycker ni inte också det? Kanske kommer han verkligen att gå i Pandalangelos fotspår. :) Med en så bra teckning var det ju inte svårt att gissa vilken film det handlar om. Har ni också kommit på det?

Lili har lovat att hennes nya kostymer ska finnas tillgängliga från och med på onsdag. Men hon ville inte avslöja vad det är för kostymer.

Hehe, om hon visste… :D
Förresten berättade Paul the Kid något mycket märkvärdigt. Flickan från hans dröm sa att Paul the Kid skulle baka en muffin. Hon nämnde också en hemlig ingrediens som man måste lägga i muffinsdegen. Den bakade muffinsen ska han ställa på ett bord i sitt rum på onsdag. Rätt konstigt tycker ni inte? Paul the Kid har redan skridit till verket och bakar nu en läcker chokladmuffins tillsammans med Kamaria. :)

Håll höjd kevin

P.S. Imorgon berättar vi vilka vinnarna är från Halloween-skrivartävlingen! :)


Panfu fest! bara klika på den för att se den!

Överföringar (15)
Panfu fest!
0 visningar - 22 minuter sedan






Wall-E smittar

God morgon Pandor,

äntligen har jag tid att skriva lite igen. De senaste dagarna har jag varit som förhäxad. Jag kunde bara koncentrera mig på en sak…

Något jääääätespännande [GÄSP].

Är det ironi jag hör i din röst?

Nej, jag skulle väl aldrig säga något som jag inte menar. ;)

Hey, nu gjorde du det ju igen!
Jag tror att Ella bara är avundsjuk. Sedan jag börjat bära Wall-E kostymen har jag nämligen upptäckt en sida av mig själv som jag inte känt till förut. Ni tror säkert att jag blivit galen, när jag berättar det, MEN JAG ÄLSKAR ATT STÄDA. :) De senaste tre dagarna har jag dammsugit, kastat bort onödiga saker, sorterat min garderob, kastat smutstvätt i tvättkorgen, dammat, kastat möglig mat i papperskorgen och till och med städat under sängen. Nu är mitt rum skinande rent! Man skulle kunna äta från golvet, så rent är det. :) Det måste ha något att göra med Wall-E kostymen. Wall-E älskar ju att städa…Det måste ha smittat av sig på kostymen på något sätt.

Det är därför som Max gömt sig i sin trädkoja under de senaste tre dagarna. Just en snygg överraskning…! :(

Om det är en överraskning så vet jag inte vad. Jag trodde att du skulle bli förvånad över att se hur jag städat min trädkoja.

Jag det är jag ocksåp. Men du var inte tvungen att bjuda hem mig klockan sju på morgonen. Nu ska jag gå och lägga mig lite. God natt Pandor.

Håll höjd kevin

 


En film som jag gorde med några pandor! klika bara på den så börjar den!

Ses

Gratis dogge17 i panfu!

Hejsan jag har en sak till dogge17 i panfu klika bara på den Ses! klika på den filmen under min slutbild!



Miniatyr

En sak till Anzy!

Hejsan bloggen Anzy i panfu ficka en sak till mig jag ska visa dig snart en slutbild xD hon ficka de tack anzy!!!!!!! här kan du se slutbilden

Ses

min slutbild tack anzy!♥


Ett livstecken från Max

Kära Pandor,
tack för alla tips inför helgen. :)

Idag ska jag följa era råd och tillbringa mycket tid med mina vänner. Lili, Penny och jag ska ha “kompisdag”, så vi ska gå och shoppa, gå på bio och…prata om killar, hihi. :D Sånt behöver man väl också ibland eller? Apropå killar…Max gav ifrån sig ett livstecken idag. I min brevlåda låg ett meddelande från honom: en inbjudan att komma till hans trädkoja i morgon klockan sju på morgonen. :shock: Han verkar vilja visa mig någonting. jag citerar: “Du kommer att få se en helt ny sida av mig”. Jag tycker det är lite tidigt för en söndagmorgon (och efter en kompisdag), men jag är ju såklart också nyfiken på vad han har haft för sig de senaste dagarna. Jag hoppas fortfarande lite grann att han har en överraskning åt mig. ;)

Max skrev också att han var ledsen att han inte kunnat skriva bloggen de senaste dagarna. Men han var tvungen att “ordna något mycket viktigt”. Jag skulle hälsa så mycket till er, eller snarare från “Wall-E” Han skrev nämligen under inbjudan med det namnet. Ganska knäppt!

Vill ni förresten veta vem som är veckans expert? Jag ska avslöja vem det är:

Svaret på frågan “Vad hänger ovanför den stora porten i slottsfoajén (på insidan, inte på utsidan)?” en djurskalle med horn (vi vet dock inte från vilket djur)

Sådär, nu ser jag fram emot min kompisdag. :)

Håll höjd
Ella


Anzy Här!

Hejsan! Anzy här
Jag har fixat den nya designen på Kevins blogg
Hoppas ni tycker om den och jag hoppas att kevin gillar den också
Läs gärna min blogg också, den kommer ni till om ni klickar HÄR
Jag ska också fixa hans nya hejdå-bild ;)
Vi ses i panfu!
//Anzy

Ella grubblar

Hallå Pandor,

ni vet ju att Max smällde igen dörren i ansiktet på mig igår när jag kom förbi han trädkoja. Jag får inte besöka honom på tre dagar, tänk va? Jag var mycket besviken på Max. Hur kan han bara låta mig stå där? Men sedan tänkte jag efter. Varför skulle han göra något sådant? Vi är ju bästa vänner och berättar allt för varandra. Förutom…när någon planerar en överraskning. Hänger ni med? Jag tror att Max planerar en överraskning till mig. :) Jag blir alldeles utom mig av glädje! Vad kan det vara? sein? Något stort i varje fall. Annars skulle han inte behöva tre dagar på sig. Och det har något att göra med Wall-E kostymen. Sedan han har på sig den så beter sig Max mycket konstigt. De närmsta tre dagarna kommer säkert att bli de tråkigaste i mitt liv…Vad ska jag hitta på utan Max?

Vad ska ni göra i helgen? Har ni några tips till mig?

Håll höjd
Ella


Veckans expertfråga

Hoho Pandor,

har ni redan prövat Wall-E kostymerna? Vad tycker ni om dem och vilken kostym tycker ni bäst om? Wall-E eller Eve?

 

Vilken dräkt från filmen "Wall-E" gillar du mest?

View Results


 

Jag måste berätta en annan sak för er: Sedan Max tagit på sig Wall-E kostymen så beter han sig jättekonstigt. :!: Efter att vi skrivit blogginlägget igår gick Max raka vägen hem till sin trädkoja. Sedan dess sitter han där inne som en snäcka i sitt skal. Han svarar inte i telefon och svarar inte på SMS. :( På kvällen orkade jag inte mer tigandet längre. Jag gick till hans trädkoja. Ett högt ljud hördes där inifrån. Jag knackade hårt på dörren. Efter ungefär fem minuter öppnades dörren, men bara en liten springa, där Max tittade ut med huvudet. “Vad är det som händer här?” frågade jag. Max blev alldeles röd i ansiktet och sa att jag inte fick komma in i hans trädkoja under de närmsta tre dagarna. BANG! Och så var dörren stängd igen. :shock:Vad sysslar han med? Han kanske är sur för att jag inte ville “testa” kostymen igår? Så långsynt brukar inte Max vara. Det måste ligga något annat bakom…men vad? Jag ska förhoppningsvis ta reda på det idag. Nu måste jag göra lite efterforskningar. :) För den nya expertfrågan så måste ni gå till foajén  och ta reda på följande:

Expertfråga:
Vad hänger ovanför den stora porten i slottsfoajén?

Skriv svaret till oss i en kommentar fram till i morgon kväll (fredag)! Det finns en snygg college-hatt och en antik tavla från en pandakung att vinna.


Lycka till och håll höjd kevin!


lite filmer från youTube det e mina filmer! klika bara på filmen om du vill se den!

Överföringar (11)
Hejsan jag dansar lite:2000kevin
1 visningar - 17 minuter sedan
Krig i panfu!!!!! med kevin xD
22 visningar - 1 dag sedan
panfu äventyr!
9 visningar - 2 dagar sedan
visa alla
Favoriter (2)

Wall-E kostymer med specialfunktion

God morgon Pandor,

som många av er gissade igår så kommer kostymerna i katalogen idag ifrån filmen…[TRUMVIRVEL] „Wall-E“:)

Och eftersom Wall-E tycker om att städa, så städade han också i Paul the Kids dröm. :)

Galet va? Kostymerna är för övrigt gratis och alla Pandor kan ha dem i 10 dagar!

Kostymerna satte verkligen Lili på prov. De är nämligen gjorda av metall, precis som riktiga robotar. Det finns bara ett litet problem: När Eve eller Wall-E får en vattenballong kastade på sig så får de kortslutning. :shock: Det ser ut ungefär så här:

För att ta reda på mer noggrant hur de reagerar på vatten så ska jag här och nu i “direktsändning” kasta en vattenballong på Ella. Vi som reportrar måste ju testa de nya sakerna. :cool:

Hey! Det var inte vad vi kom överens om…Det ställer jag inte upp på! Dessutom kommer du aldrig att pricka mig, jag är för snabb för dig. :mrgreen:

Inte då!
På grund av…ehm…ööh…tekniska problem så måste vi avbryta direktsändningen här. Kom tillbaka i morgon!

Håll höjd
Max
och Ella

P.S. Ni måste prata med Paul the Kid för att kunna få kostymerna.


en bra låt

33 videoklipp

Bilder som panfu_Max och Ella har tagit på panfu!

2011-10-19_163008 2011-10-01_172845 2011-10-28_190803 2011-10-01_172904 2011-10-19_163514 2011-10-01_172434
klika på bilderna om ni vill se bildera störe! jag kom med på bilderna med! som tur jag har! klika på alla bilder!

Paul the Kid ser robotar

Hoho Pandor,

vi hälsade på hos Paul the Kid igår. Han var så förtvivlad att vi var tvungen att trösta honom med pannkakor igen. När han hade lugnat ned sig berättade han vad det var som hade hänt:

Det var en…robot. Nej! Två robotar. :shock: En var vit. Den hade blå ögon! De…lös. Den andra roboten var gul och…hade hjul. Som en traktor. Traktor, jag vill åka traktor. :) Roboten…den…den städade mitt rum.

En robot som städar Paul the Kids rum? Är inte det lite konstigt…?

Men när Paul the Kid hade ritat av de båda robotarna var allt klart som korvspad:

Förstår ni nu? Just det, de båda robotarna kommer från en känd Disneyfilm och i filmen så har den gula roboten en särskild uppgift. Vet ni också vilken film det handlar om?

Jag tror jag vet varför Paul the Kid såg de båda robotarna i drömmen. Lili har nog med saken att göra. Hon vill ju visa sina nya kläder med funktion i morgon. Och som vi alla vet så ska de ju föreställa Disneyfigurer. Hon har säkert visat dem för Paul the Kid i förväg igen.

Jag är nyfiken på vilken funktion de nya kläderna har.

Håll höjd
kevin

P.S. Den här veckan ska vi läsa igenom alla berättelser från Halloween-skrivartävlingen. Det kan ta ett bra tag. Därför presenterar vi vinnaren först nästa vecka. Ha lite tålamod!


RSS 2.0